Pytanie do znawców sprzętu i sieci WIFI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawlito12
    Drive
    • 2010
    • 79

piramida, problem w tym ,że dzisiejsza młodzież czy ludzie po 18-22 lata szacunku do starszych nie mają w ogóle. Sam kiedyś na mieście słyszałem jak dziewczyna na oczach własnej matki wyzywała od kur.. swoją sąsiadkę ponad 50letnią . Pytając matki kogo ona wychowała matka zaczeła się śmiać i odpowiedziała mi co ją to obchodzi- w życiu da sobie radę.
    Reszty dialogu nie będę tu opisywać ...
    eaglemirek, jeżeli im odpuścisz wejdą Ci na głowę. A Ciebie będą mieli za chłopca do rozrywki. Tylko stanowcze podejście rozwiąże Twój problem. 99% tych osiłków to przestraszone chłopczyki żyjące z niskich emerytur swoich rodziców.
    nie myśl o tym czego chciałeś ciesz się tym co dostałeś
  • maxpaynemm
    RS
    • 2008
    • 1764
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam!

Pytanie do znawców tematu

Mam laptopa TOSHIBA Satelilite A300-15K z kartą sieciową WM3945ABG MOW2.

Chciałbym ją zastąpić kartą która obsłuży standard N z prędkościa (najlepiej) do 300Mb/s. Na allegro jakoś nie mogę się doszukać takiej karty w standardzie N

Czy możecie polecić coś takiego co pozwoli mi kozystać z możliwości routera Router TP-Link ADSL TD-W8960N z Access Pointem 300Mb/s 802.11n ???

Mam zamiar kupić coś takiego do domku bo ma niezłe parametry i choć trochę pokorzystać z jego możliwości szczególnie podczas wymiany danych pomiedzy komputerami w sieci domowej ale problem mam z laptopem, a karty na USB czy inne wystajace na bokach lapka nie za bardzo chciałbym sie bawić

Ps. doskonale zdaje sobie sprawę, że pewnie 100% możliwości i tak nie wykorzystam ale może chociaż żeby to jakoś ze soba współgrało

Dziękuję i pozdrawiam!!
    Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10960
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

np taka
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• meesha
        Ambiente
        • 2009
        • 145

Ten rutek ma b, g i n, a więc działać będzie od strzału bez wymiany czegokolwiek w lapie. Jeśli Twoim głównym celem jest poprawa prędkości przesyłu danych po lanie, to trochę chybiona inwestycja. Z moich własnych doświadczeń wynika, że mając nawet standard "n" (+wpa2) i stojąc z lapem tuż obok rutka, prędkość niespecjalnie przekroczy ledwie 2MB/s (16Mb/s). I gdzie tu nawet do standardu "g", który teoretycznie oferuje 54Mb/s.

Czyli: kabel. A najlepiej (jeśli laptop ma taką sieciówkę) to dokupić switch gigabit i na nim oprzeć szkielet domowej sieci. 80MB/s kontra 2MB/s jednak robi różnicę.

Komentarz

• maxpaynemm
          RS
          • 2008
          • 1764
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

meesha, możesz w takim razie polecić jakiś sprzęt do domu jednorodzinnego co by był w miarę wydajny?? Podpinam się pod neostradę a no i laptop raczej ma być mobilny więc tak musi zostać. Mam taki problem że stacjonarkę też muszę puścić powietrzem więc szukam raczej takiego rozwiązania. Kablami są jedynie połączone dekodery telewizji N z usługą multiroom.

Możesz polecić jakiś konkretny router z modemem?? Jakiś zestaw??

Ja myślałem o :

Router TP-Link TD-W8960N jest urządzeniem przeznaczonym do współdzielenia łącza internetowego dostarczanego za pomocą technologii ADSL Annex A (np. Neostrada tp). Posiada wbudowany modem ADSL kompatybilny z ADSL/ADSL2/ADSL2+, Access Point w standardzie IEEE802.11n/b/g umożliwiający transmisję danych z prędkością do 300Mb/s oraz switch 4 portowy. Port WAN jest w postaci złącza RJ11, do podłączenia bezpośrednio do linii telefonicznej.

i

http://www.dipol.com.pl/karta_siecio...mb-s_N2972.htm do stacjonarki, bo cena w miarę przystępna i parametry do zaakceptowania. A co Ty o tym sądzisz??

Dzięki
          Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• meesha
            Ambiente
            • 2009
            • 145

Sprzęt wygląda ok. Tplinki dają radę. Jeśli karta wewnętrzna będzie słabo trybić, zawsze można jej dokupić wewnętrzną dookólną.

Przerabiałem ten temat (cały dom na wifi), ale o ile do internetu było wystarczająco, o tyle o sprawnej wymianie plików między komputerami można było w zasadzie zapomnieć. Dopiero kabel uśmierzył ból. Początkowo 100Mb/s, później 1000Mb/s. I to już było ok.

Komentarz

Pracuję...